Font size:

MEMORIAL AND MUSEUM AUSCHWITZ-BIRKENAU FORMER GERMAN NAZI
CONCENTRATION AND EXTERMINATION CAMP

Nederlands

AUSCHWITZ-BIRKENAU — GESCHIEDENIS EN HEDEN

De complete website van het Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau is toegankelijk in het Engels en het Pools. In het bijzonder bevelen wij de onderdelen, die  aan de geschiedenis van het toenmalige Duitse  nazi concentratie- en vernietigingskamp, de bezoeken aan de Herdenkingsplaats en onze educatieprogramma’s refereren.

Voor het gemak van de gebruikers uit de hele wereld geven wij informatie over Auschwitz in vele talen. 

 Download de basisinformatie over Auschwitz in het Nederlands

Om het bestand te openen is het noodzakelijk over een progrtamma te beschikken,  dat het mogelijk maakt om PDF- bestanden te kunnen openen, bijvoorbeeld het gratis programma Adobe Reader 9, dat gratis te downloaden is.

Er bestaat ook een gedrukte versie van de folder “Auschwitz – Birkenau - Geschiedenis en heden.” Men kan deze kopen in de officiële Internet boekhandel van het museum Auschwitz.

Ook nodigen wij u uit op onze website onder  “ Facebook,”  door vrijwilligers vertaalde informatie over Auschwitz te raadplegen is.


Opgelet! 

Het materiaal, eigendom van het museum, kan men uitsluitend gratis gebruiken voor niet commerciële en educatieve doelen met vermelding van de bron van herkomst op “www.auschwitz.org.” 
Noodzakelijke voorwaarde van het gebruik is dat deze uitsluitend wordt gebruikt in ondernemingen en projecten, die de goede naam van de slachtoffers van het concentratie en vernietigingskamp Auschwitz niet schenden.